Kezelések

„végtére is, még mindig a víz a legjobb”
Hippokrates

Bioptron lámpa

A Bioptron lámpa egy speciális fényterápiás eszköz, amely kiváló minőségű polarizált fényt bocsát ki. Ez a terápia célzottan hat a testre, elősegítve a regenerációt és a gyógyulást. A Bioptron lámpa stimulálhatja a sejtek aktivitását, javíthatja a vérkeringést és csökkentheti a fájdalmat. Az eszköz sokféle állapotban alkalmazható, segítve a sebek gyógyulását, enyhítve az izomfeszültséget és elősegítve az általános jólétet.

Gyerekmasszázs

A gyerekmasszázs egy gyengéd és kifejezetten a gyerekek számára tervezett terápia, amely segíti az izmok ellazulását és a testi-lelki egyensúly megteremtését. A masszázs segíthet csökkenteni a feszültséget, támogathatja a jó alvást és serkentheti a pozitív érzelmeket. A gyerekmasszázs játékos és pihentető élményt nyújthat a kicsiknek, miközben segít a testük egészséges fejlődésében és a stresszkezelésben.

Fülgyertya

A fülgyertya terápia egy ősi módszer, amelyben gyertyát helyeznek a fülbe, és meggyújtják azt. A terápia célja a fül- és orrmelléküregek tisztítása. A gyertyafüst lágy hője és a terápia közben keletkező légörvények segítenek a fülben lévő felhalmozott folyadék és lerakódások meglazításában

Sportmasszázs

A sportmasszázs egy célzott terápiás eljárás, amelyet sportolók részére fejlesztettek ki. Ez a masszázsforma az izmok mélyebb rétegeire fókuszál, segítve az izomfeszültség és a görcsök enyhítését. A sportmasszázs javíthatja a mozgástartományt, elősegítheti a regenerációt és csökkentheti a sport okozta sérüléseket.

Köpölykezelés

A köpölykezelés során vákuumot hoznak létre a bőrön lévő speciális poharak segítségével. Ez serkenti a vérkeringést, és mélyen behatol a szövetekbe, segítve az izomfeszültség oldását. A köpölykezelés enyhítheti a fájdalmat és támogathatja a test természetes gyógyulási folyamatait. Ezenkívül a kezelés a méreganyagok kiürülését is elősegítheti, hozzájárulva a teljes testi és lelki jólléthez.

Lávaköves masszázs

A lávaköves masszázs során felmelegített köveket helyeznek a test különböző részeire. A kövek hője által ellazulnak az izmok, csökken a stressz, javul a vérkeringés, oldódnak az izomgörcsök. A lávaköves masszázs egy olyan gyógykezelés, amely energetizál és segíti a test és az elme harmóniájának visszaállítását.

Víz alatti vízsugármasszázs

A víz alatti vízsugármasszázs egyénileg történik orvosi kádban. A gyógyvizet egy csőből kézzel irányítják a test különböző pontjaira.

A kezelés erősíti a legyengült izmokat, ezáltal javítja az ízületek mozgásfunkcióját, serkenti a vérkeringést, felszabadítja a letapadt szöveteket, helyreállítja a bőr állapotát. Emellett közérzetjavító és frissítő hatása is van.

Medencefürdő

Gyógyvizünk jótékony hatással van a degeneratív jellegű csont és ízületi bántalmakra, idült-gyulladásos jellegű ízületi és izombetegségek kezelésére (reumás betegségek), baleseti eredetű mozgásszervi bántalmak utókezelésére, nőgyógyászatban krónikus gyulladásos betegségek gyógyítására.

Súlyfürdő

A súlyfürdő víz alatti kezelés, aminek célja, hogy a gerinc csigolyáit egymástól eltávolítsa, így a gerincoszlopot megnyújtsa. A nyújtás hatására lehetővé válik a porckorongok eredeti, egészséges állapotának visszaállítása.

A súlyfürdő teljesen fájdalommentes, mivel a víz felhajtó ereje ellazult állapotba hozza a testet és nagyon kíméletesen nyújtják a súlyok a gerincet.A kezelés alatt a vendég nyaknál és/vagy a karok alatt felfüggesztve „lóg” a medencében, miközben a betegség állapotától függően különböző súlyokat helyeznek el rajta derékon és/vagy bokán.

Szénsavas fürdő

A szénsavas fürdő lényege, hogy a vízben lévő buborékok képesek stimulálni a páciens bőrfelszínéhez közeli ereket, ami miatt megnő a bőr szén-dioxid telítettsége.

A kitágult ereknek köszönhetően nyugodtabbá válik a szívműködés, javul a szövetek vérellátottsága és a vérnyomás csökkenését eredményezi. A szén-dioxid emellett a légzőközpontot is izgatja, ezáltal mélyebbé válik a légzés.

Elsősorban szívbetegségek, keringési zavarok esetében alkalmazható, de a kimerült szervezetre is jótékony hatású.

Hévízi iszappakolás

A gyógyiszapok hatása a gyógyvizekéhez hasonló. Mivel az iszappakolások földszerű anyagból készített pakolások, ezért ezeket gyógyföldnek is nevezik. Az iszap nem veszíti el gyógyhatását szállításkor sem, ezért sok helyen máshonnan származó anyagot használnak.

Az iszapkezelés legjellemzőbb tulajdonsága a jó hőtároló képesség és a jó hőleadás. A hő hatására kitágulnak az erek, gyorsul az anyagcsere, melynek következtében a gyulladások csökkennek. Szintén a meleg hatására az izmok és az inak ellazulnak, a görcsök feloldódnak. Iszappakolás esetén ellazító hatású a jód és a bróm, nyugtató a nátrium, a kalcium és a bróm, míg a helyi anyagcserét a kén fokozza. Az iszappakolás is kiválthat fürdőreakciót.

Gyógyszeres pakolás (Antipholg,Ritex)

Gyógyszeres pakolás során a gyógyszereket a bőrön át juttatják a szervezetbe. A pakolások közös jellemzője, hogy alkalmazásuk esetén csak kémiai hatás érvényesül.

A gyógyszer hatóanyagától függően a kezelést gyulladáscsökkentésre, fájdalomcsillapításra ajánlják, de vannak keringésjavító, izomlazító, anyagcsere fokozó gyógyszeres pakolások is.

A kezelés kivitelezéséhez fitoterápiás szakember irányítása szükséges. A terápia során a pakolást akár egész testre kiterjedően lehet alkalmazni, de lehet külön a törzset vagy csak a végtagokat kezelni. A kúra hatására melegségérzet, enyhe bőrpír jelentkezhet, ez a jelenség azonban természetes, nem káros.

Masszázs és gyógymasszázs

A masszázs az ősidők óta alkalmazott és közkedvelt terápia. Manapság számtalan változata elterjedt a világban. Az általános jó közérzet és fizikai állapot megőrzésére, fenntartására, a betegségek megelőzésére alkalmazható.

A gyógymasszázs alapjául a személyre szabott manuális kezelés szolgál, amelyet orvosi javaslatra végzünk gyógyítási célzattal. A masszázs általános hatása közérzetjavító, nyugtató, lazító ill. frissítő. Helyi hatására javul a mozgásszervek vérellátása (tápanyagellátása), a felhalmozódott salakanyagok eltávolítása. Az ízületek mozgásterjedelme helyreáll.

Talpreflexmasszázs

A talpmasszázs növeli szervezete ellenálló képességét. Csökkenti a stresszt és beindítja a méregtelenítést. Általános frissítő, feszültségoldó hatású, segíti testi, lelki egészségének megőrzését és visszaszerzését, öngyógyító erőit aktivizálva.

A talpán lévő zónák masszírozásával reflexhatást válthatunk ki (Innen ered a reflexzóna masszázs elnevezés, amely egy gyűjtő fogalom.) a szervekben, így serkentve az öngyógyító mechanizmusokat.

BEMER-terápia

A BEMER-terápia egy speciális pulzáló mágneses érterápia. A terápiát úgynevezett BEMER-mágnesterápiás készülékkel végzik, melynek tudományosan igazolt hatásmechanizmusa, hogy a mikrokeringés hatékony stimulálásán keresztül képes az egész szervezetre pozitív hatást gyakorolni.

Elősegíti a vérkeringést, a sejtek regenerációját, fokozza a sejtek energia szintjét, növeli a szövetek oxigén ellátottságát, erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt, ellazítja az izmokat és fájdalomcsillapító hatással is bír.  Jótékony hatással van a teljesítményre a mindennapi életben és a sportban is anyagcsere fokozó hatásának köszönhetően.

A BEMER-terápia sikeresen alkalmazható különböző vérkeringési és vérellátási, továbbá anyagcsere zavarokban, csontrendszer degeneratív megbetegedései, mozgásszervi betegségek, sebgyógyítás, diabétesz szövődményei, sportsérülések rehabilitációja esetén, de alvászavar, fülzúgás, migrén, allergia és asztma kezelésében is hatékony segítséget jelent. A BEMER-terápia további nagy előnye, hogy mellékhatások nélküli kezelési módszer.

Egyéb gyógyszeres kezelések kiegészítéseként is tökéletes megoldás, hiszen a mikrocirkuláció segítségével a gyógyszerek képesek eljutni a szövetekhez. A pozitív hatást eléréshez minimum 10 alkalmas kezelés javasolt, de a hosszútávú, egészségmegőrző hatás érdekében akár minden nap is lehet használni.

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs egy speciális masszázs technika, amely a nyirokrendszer működésének támogatására és javítására irányul. Ennek eredményeként a szervezet hatékonyabban képes eltávolítani a méreganyagokat, csökkenteni a duzzanatokat és erősíteni az immunrendszert. A nyirokmasszázs gyakran alkalmazzák egészségügyi és wellness terápiák részeként, és sokan jótékony hatásait tapasztalják a testükre és a közérzetükre.

Kineziológiai tapasz

A kineziológiai tapasz egy rugalmas tapasz, amelyet a test különböző területeire helyeznek, hogy támogassák az izmok és ízületek mozgását. Gyakran alkalmazzák sportolók és azok számára, akik rehabilitációs folyamatban részt vesznek, hogy támogassák az izmok regenerálódását és a mozgásszabadságot.