Szárazföldi tornák

egyéni és csoportos gyógytornák

Gerinctorna

Életmódunkból adódóan gerincünk fokozott terhelésnek van kitéve, melynek hatására már fiatal felnőttkorban jelentkezhetnek panaszok a gerinc valamely szakaszán. A statikus helyzetekben végzett munka során (legyen ülő- vagy állómunka) gyakran helytelen testtartást veszünk fel. Ez a pozíció kedvezőtlenül hat mozgásszervrendszerünkre, hiszen hatására bizonyos izmok rövidülnek, míg az ellenoldaliak túlnyúlnak, valamint a gerinc élettani görbületei is megváltoznak. A gerinctorna célja, hogy a gerinc mobilitásának megőrzésével, és a megfelelő törzsizomerő kialakításával megelőzzük az esetleges gerincproblémákat, illetve korrigáljuk a meglévő elváltozásokat.
 A gerinctorna segítségével a páciens elsajátítja a helyes tartást, melynek köszönhetően önállóan is tehet minden nap gerince egészségéért.

Egyensúlyfejlesztő, esésmegelőző torna

A kor előrehaladtával egyensúlyérzékünk fokozatosan csökken. Ennek hatására bizonytalanná válik járásunk, ami nagyban befolyásolja életminőségünket. Akár egy lépcsőzés, vagy egy egyenetlen talajon való járás is nagy kihívást okozhat, és megnöveli az elesés kockázatát. A csontritkulásban szenvedő betegek még fokozottabban ki vannak téve az esetleges esések következményeinek, hiszen náluk egy apró botlás is könnyen végződhet csonttöréssel.
Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, érdemes az egyensúlyt fejlesztő gyakorlatokra hangsúlyt fektetni. Izomerősítő feladatokkal stabilitást biztosítunk a betegnek, illetve különböző instabil felszínek segítségével fejlesztjük az egyensúlyt, hogy növeljük a páciens mozgásbiztonságát.

Kismama torna

A női test a terhesség alatt, szülés közben, és a terhesség után is rengeteg változáson megy keresztül. Annak érdekében, hogy testünket megfelelően felkészítsük a terhességre, illetve a szülésre, elengedhetetlen a mozgás. Nem mindegy azonban, hogy ebben az időszakban milyen mozgásformát választunk. A magzat védelmét szemelőtt tartva összeállított gyakorlatsorok segítenek megelőzni a terhességgel járó kellemetlenségeket, mint például a derékfájás, az ödéma és a visszértágulat. Kismama tornánkat ajánljuk minden olyan várandós hölgynek, akik ebben az időszakban sem szeretnének lemondani a mozgás öröméről, támogatva ezzel saját, és babájuk egészségét.

Egyéni gyógytorna

Az egyéni gyógytorna előnye a csoportos foglalkozásokkal szemben, hogy a gyógytornász a kezelés alatt kizárólag az adott páciens problémájára fókuszál, teljesen egyénreszabott gyakorlatokkal. Mozgásszervi panaszok esetén, a műtét utáni rehabilitáció bármely szakaszában, egyéb betegség következtében megváltozott mozgásképesség esetén, vagy akár prevencióként is ajánljuk egyéni foglalkozásainkat. Az első kezelés alkalmával a gyógytornász a beteg céljait és igényeit figyelembe véve felállítja a kezelési tervet, és megkezdődhet a közös munka.